Featured Posts Coolbthemes

понеделник, 8 април 2013 г.

Clear Aligners

Запознайте се с един различен вид ортодонтско лечение - системата Clear Aligner. Тя е сравнително нова на българския пазар, достъпна и точна, предоставяща чудесни резултати.
Тази система е напълно достойна да се конкурира с „големите момчета“ в семейството на прозрачните шини за изправяне на зъбите, като Invisalign, Orthocaps и т.н. А най-добрата част е голямата разлика в цените.

 И така, какво представлява тази система?
Кликнете върху въпроса, който Ви интересува, за да се запознаете подробно с отговора:



















Преди започване на лечение с CLEAR ALIGNER е препоръчително: 
Да се санира цялостно съзъбието. 
Да се почисти зъбния камък. 
Да се осъществява непрекъснат контрол на устната хигиена. 
В края на всяко ортодонтско лечение се слага нещо, което трябва да задържи получения резултат и това е вакуумен ратайнер ( шина против бруксизъм), фиксиран телен ретайнер, комбинация от двете.
Blogger Tricks

Функционални ортодонтски апарати

Функционални апарати
Twin block (2)
Aктиватор
Моноблок
Активатор
Balters
Balters
Twin Block
Френкел (3)
Френкел (2)
Френкел
Клампт (2)
 
Клампт
Моноблок (2)


Ретенционни апарати

Ретенционните апарати се използват за стабилизиране на съзъбието, след пороведено ортодонтско лечение. Ретайнерите са най-често изработваните апарати в ортодонтската лаборатория. В Ortho lab , ние Ви предлагаме голямо разнообразие на ретенционни апарати, съобразени с вашите нужди и предпочитания. Стандартната ретенционна пластинка включва вестибуларна дъга от 3-3, минаваща през оклузалната равнина, след което се включва в пластмасата. Тя може да е с U-, M-образни извивки или с удължени рамене. Разбира се съществуват много други различни варианти, едни от които са т.нар. Wraparound. При тях вестибуларната дъга не минава през оклузалната равнина, а се включва в пластмасата след първия или втория кътник. Това позволява при наличие на разстояния те да бъдат затворени. Към тези вестибуларни дъги могат да бъдат припоени куки-адамс или еднораменни за по-голяма стабилност на апарата. Ретенционните пластинки могат да бъдат с приложено действие само от 3-3, т.нар. Spring retainers. Съществуват и естетични вестибуларни дъги Astics retajners, които са почти невидими. С помощта на термо-вакуумни апарати могат да бъдат изработени и изцяло транспарентни ретайнери. Специални фолиа от термопластичен материал, се изтеглят под налягане, за да се получи изключително точен и ретентивен апарат. На пазара съществуват много фирми, предлагащи подобни материали, с различно качество и цени. Нашата лаборатория, като Ваш партньор, Ви гарантира, че апаратите, които предлага, са изработени от най-висок клас материали и апаратура (Scheu Dental Germany).
-вакуумни ретайнери
-шина против бруксизъм
-позиционер
Освен сваляемите акрилни или термопластични апарати, Ortho lab предлага и изработване на индивидуални телени ретайнери.





Инструкции за правилно съхранение на Вашия Clear Aligner

Инструкции за правилно съхранение на Вашия Clear Aligner

1. Използвайте съответния № CA за периода, който Ви е препоръчан! Когато не е в устата, слагайте СА в подходяща кутийка.
2. Носете СА постоянно, не по-малко от 17 часа. Сваляйте своя СА, когато се храните или пиете горещи напитки.

3. Почиствайте Вашия СА с паста и четка за зъби. Не използвайте силни измиващи препарати или гореща вода. Използвайте сок от лимон, за да почистите наслагванията по Вашия СА.