ЗАПОВЯДАЙТЕ В ДЕНТАЛНА  КЛИНИКА „СВЕТИ ГЕОРГИ“ – ГРАД ВАРНА

 

♦  Дентална клиника “Свети Георги” на доктор Стойчева

♦  Зъболекар във Варна

♦  Работи от 1991 г.

♦  Зъботехническа лаборатория

Денталната клиника разполага със съвременна апаратура за диагностика, лечение и възстановяване на зъбите.
Всичко се подчинява на здравословно, минимално инвазивно зъболечение – с най-малко намеса, най-малко изпиляване при отнемане на твърдите зъбни тъкани. Възстановяването следва принципите на естетичната дентална мецицина, тоест зъболекарските и зъботехнически операции да са толкова невидими, колкото е възможно. Целта е да се постигне естествено изглеждащ естетичен резултат, функция на съзъбието и стабилност, чрез използването на минимално инвазивна и максимално ефективна техника.

Основната дейност на Дентален център „Свети Георги” – Варна, е насочена към възстановително протезиране: най-различни видове неподвижни и подвижни конструкции – мостове, корони, фасети, частични и цели протези.
Отнасяме се професионално към всеки един случай, който сам по себе си е уникален – с индивидуални особености като лицеви съотношения, височина на захапката, позиция и наличие на здрави зъби или такива, годни за лечение, форма, цвят, възможни видове конструкции.

Извършваме освен това лечение и обтуриране на зъби; лечение и релечение на коренови канали; рентгенов контрол; диагностика на зъбните заболявания посредством най-различни уреди: за патогалванизъм /тоест ток между различни метали в устата/, за виталитет на зъба /тоест дали е жив или не/, за фокални огнища /тоест скрити възпалителни процеси /; лечение на тежки гангрени и абсцеси с апарат за йонофореза за дълбоко локално аплициране на силни антибиотици за спасяване на зъба от екстракция /вадене/; прости и усложнени екстракции, където се налага.

Ползват се качествени материали на водещи в Европа, САЩ и Япония производители – фотополимери последна генерация за изграждане на зъби, както и материали за изработка на протезни конструкции за възстановяване на зъбните редици.

Работи се и с деца до 18 години.

Зъботехническата лаборатория на Дентален център „Свети Георги” изработва зъботехническите конструкции – мостове, корони, частични и тотални подвижни протези. Първичната подготовка за корони и мостове било то от металокерамика, прескерамика или зъботехнически фотополимер се извършва под микроскоп; металните части се отливат под вакуум със съответната изключително скъпа апаратура, гарантираща точност на отливката; керамичните инкрустации се изпичат на съответната пещ; прескерамиката за корони и фасети за постигане на така наречената „пълна промяна” – придобиване на желаната форма и цвят на фронтални зъби, се изработва с материали на водещата в Европа фирма производител „Ивоклар”; подвижните протези се изработват от инжекционна пластмаса, която се пресва в специална пещ, и има много предимства пред обикновената пластмаса от полимер и мономер – технологията на изработка е много по-точна, не дава алергии, защото няма мономер, по-мека като материал за да не предизвиква рани, и не поема миризми.

Противоепидемичен режим се спазва по европейски изисквания.
В сложната епидемиологична обстановка с много боледуващи и заразени хора вземаме всички превантивни мерки, за да опазим Вас – нашите пациенти, и нас – вашите лечители. В тази връзка сме намалили обема на работата си , за да се осигурят между посещенията големи интервали от време, достатъчни за обработката на кабинета с бързодействащи  дезинфектанти, включително и на въздуха чрез филтрирането му от машина с ултравиолетов филтър.
Молим и за Вашата отгворност да не посещавате кабинета болни и със зачервени гърла.

Зъболекарят в Дентален център „Свети Георги” Варна, доктор Стойчева, е положил държавен изпит и придобил специалност „обща дентална медицина”. Притежава множество сертификати за работа със съвременни технологии.

Зъболекар от Варна с дългогодишен опит, който ще Ви помогне с професионализъм, честност и уважение. Ще получите ясна информация на достъпен език, гаранция на работата, включително зъботехническа, и точна документация.

Зъболекарят д-р Стойчева – Варна, лично изпълнява договора със Здравна каса, като за пациентите не е необходимо направление и не заплащат по-високи цени.

Нашите професионални съвети – бъдете самите Вие активни. Така се предпазвате от ненужни усложнения и скъпо лечение. Редовно се възползвайте от полагащото Ви се по здравна каса.

НЕ ОТЛАГАЙТЕ посещението при зъболекар – болният зъб ще се разруши безвъзвратно, а възстановяването им ще се затрудни и оскъпи. Не си вадете зъбите без второ и трето мнение. Болните могат да се лекуват, а разклатените да се шинират. За лечението има както по-скъпи методи, така и по-евтини, проверени във времето, запазващи зъбите повече от 20 години. Ако допуснете да се извадят, останалите се разместват и се загубват лицевите съотношения. Затова следва да се възстановят навреме, без да се чака, по един или друг начин. Дали с цирконий, дали с металокерамика, или по друг начин взависимост от индикациите – ще прецени вашият зъболекар. Въпреки че днес почти всичко изглежда се прави без метал, металокерамиката е все още голяма част от ежедневната работа и има своите предимства. В определени случаи е най-добрия избор поради здравината и живия блясък. Не случайно виенският майстор зъботехник Дана Желенкова провежда  практически курсове за зъботехници под мотото „Металокерамиката – стара, но златна”.

В тази ситуация смело можем да поканим включително и пациенти на възраст при необходимост от протезна работа. Напомняме, че Здравната каса засега продължава да плаща по 200 лв. от цената на тотална протеза. Така че заповядайте сега, преди покачването на цените !

Обърнете особено внимание за здравето на вашите деца. Постоянните им зъби растат от шест годишна възраст, а служат за цял живот. Затова е необходим редовен профилактичен преглед. Единствено своевременното лечение спестява средства и нерви, при това е поносимо за всеки родител, тъй като се заплаща от здравна каса, включително при пулпит на постоянен зъб. Детският постоянен зъб може и трябва да бъде лекуван, а не изваден, затова потърсете второ мнение, преди да го извадите.

Каним Ви най-любезно да ни посетите преди да е станало спешно, а досегашните пациенти да не забравят контролния преглед, при доктор Стойчева – зъболекар в Дентален център “Свети Георги” – Варна.

  МОЛИМ ПАЦИЕНТИТЕ ДА ЗАПИСВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧАС, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПРИЕМ ПО СПЕШНОСТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПРИЕМ В СЪБОТНИ ДНИ !