bul. "Tzar Osvoboditel" № 93. Varna, Bulgaria * CellPhone: +359 889 301 641

Mimoza Hotel * Spa Center * Golden Sands, Bulgaria * CellPhone: +359 889 301 641
 
 
 
      често задавани въпроси
 

Често задавани въпроси



Кога да заведем детето на зъболекар?
Първото посещение при зъболекар се прави обикновено около 2-3 година. Рядко детето има нужда от зъболекар по-рано.

Важни ли са млечните зъби?
Да! С тях детето се храни, а това е особено важно за подрастващия организъм. Болните млечни зъби могат да "заразят" постоянните, а те не се сменят. Първите постоянни зъби поникват на 6г. и нещо особено важно - млечните зъби пазят място за постоянните. Преждевременното им изваждане води до неправилно подредени зъби.

Кога да лекуваме "кривите зъби"?
Най-добре е лечението на неправилно подредените зъби да започне на 7-8 год. възраст. Затова е добре да заведем детето от началното училище на ортодонт, въпреки че не сме сигурни има ли нужда от това. Възможно е провеждане на лечението и по-късно, но става по-бавно. Описани са случаи на успешно ортодонтско лечение на 60 годишна възраст.

Вредят ли болните зъби на здравето?
Доказано е вредното въздействие на болните зъби върху храносмилателната, сърдечно-съдовата системи, стави, бъбреци.

Вредни ли са "металните" /живачните/ пломби?
Привържениците и на двете течения са много и няма еднозначен отговор. Все пак противниците са повече! При тези пломби условията за корозия и биметализъм са налице.

Може ли лечението да е безболезнено?
Да със съвременните методи на обезболяване това е напълно възможно. За съжаление болката не е единственото неприятно нещо при зъболекаря, но при нас можете да сте сигурни, че ще Ви се създадат възможно най-малко отрицателни емоции чрез използване на метода на дълбоката седация.
Удачни ли са имплантантие като метод за възстановяване?
Да. В последните години има над 96% поносимост. Недостатък е, че трябва да се спазват специални правила, които гарантират врастването и запазването на имплантанта като чуждо тяло.


#